Laatste Nieuws

Neelie Kroes:
Scheidend eurocommissaris Neelie Kroes wil dat programmeren een vak wordt op de basisschool. ... lees verder
ING leert meisjes programmeren met de Bendoo Box
ING heeft in april diverse Bendoo-Boxen ingezet voor een programma speciaal gericht op meisjes van 10-15 jaar gedurende de Girlsday. ... lees verder
Preview: uitbreidingen voor bendoo box in productie
Maak je eigen verkeersknooppunt met de Bendoo Box ... lees verder
lees alle nieuwsartikelen

 

Over ons

Bendoo Box is hét complete pakket om kinderen op een creatieve manier vertrouwd te maken met de werking van techniek. Het idee van de Bendoo Box is begin 2014 ontstaan in een projectteam van Reshift Digital. Het team bestaat uit mensen van verschillende disciplines en stromingen binnen de ICT-wereld, variërend van Linux- en Java-specialisten tot aan voorlopers in onderwijsinnovatie. Binnen het team is de gemene deler een passie voor techniek, programmeren, onderwijs én de Raspberry Pi. Met deze voorliefdes werd aan de slag gegaan en er moest een verzameldoos komen voor kinderen, waarin de basisbeginselen van programmeren en techniek op een speelse, interactieve wijze wordt uitgelegd aan kinderen. Elk kind weet tegenwoordig hoe een smartphone of een tablet werkt en hoe je een app moet downloaden, maar geen één kind weet hoe de hardware is opgebouwd of hoe de app (software) ontwikkeld is. De Bendoo Box brengt daar verandering in!

Na het ontwikkelen van een concept werd het idee gepresenteerd aan leerlingen én leraren uit het basis- en voortgezet onderwijs. Hun feedback en input is verwerkt in de uiteindelijke Bendoo Box. De eerste exemplaren van de Bendoo Box zijn in september 2014 bij de Bendoo-pioniers bezorgd. 

 

Try. Do. Build. Share

De Bendoo Box leert kinderen aan de hand van uitgebreid lesmateriaal om aan de slag te gaan met hardware, software, programmeren en websites bouwen op een creatieve en laagdrempelige manier, waarbij het experimenteren en delen van kennis centraal staat. De Bendoo Box streeft ernaar om de kinderen van nu voor te bereiden op de vereiste technische kennis en vaardigheden van de toekomst.

Partner

SIDN, het bedrijf achter .nl, is partner van de Bendoo Box. SIDN ondersteunt dit project vanwege hun affiniteit met techniek en onderwijs. Dankzij dit partnership mogen wij alle Bendoo Kids 2 jaar lang GRATIS hun eigen .nl-domein geven. 

Organisatie

Bendoo Box is onderdeel van Equrion Services B.V. en zij verzorgt de afhandeling
voor www.bendoobox.nl

Equrion Services B.V.
Richard Holkade 8
2033 PZ Haarlem
KVK-nummer 58686991
BTW-nummer NL853139568B01
Telefoonnumer 023-5430000

info@bendoobox.nl