Neelie Kroes:
Scheidend eurocommissaris Neelie Kroes wil dat programmeren een vak wordt op de basisschool. ... lees verder
Preview: uitbreidingen voor bendoo box in productie
Maak je eigen verkeersknooppunt met de Bendoo Box ... lees verder
ING leert meisjes programmeren met de Bendoo Box
ING heeft in april diverse Bendoo-Boxen ingezet voor een programma speciaal gericht op meisjes van 10-15 jaar gedurende de Girlsday. ... lees verder

ING leert meisjes programmeren met de Bendoo Box

13-5-2015

 

ING heeft in april diverse Bendoo-Boxen ingezet voor een programma speciaal gericht op meisjes van 10-15 jaar gedurende de Girlsday.

Girlsday is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Ruim 300 bèta/technische en ICT-bedrijven openden hun deuren voor 8.800 meisjes van 10-15 jaar om hen kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Minister van OCW Jet Bussemaker gaf het landelijke startsein in Deventer.

Ook ING vindt het belangrijk om jonge meiden geïnteresseerd te maken in technische beroepen en ICT en heeft op de Girlsday een groep jongedames leren coderen met behulp van de Bendoo Box. Zo werden er met behulp van de Bendoo Box en Scratch de eerste stappen gezet in de programmeerwereld, waarbij de meiden zelf hun animaties aan het lopen, springen of draaien kregen. Er werd zelfs een huwelijksaanzoek geprogrammeerd van een prins die zijn prinses ten huwelijk vroeg.

De dag was een groot succes en de deelneemsters waren enorm enthousiast!