Neelie Kroes:
Scheidend eurocommissaris Neelie Kroes wil dat programmeren een vak wordt op de basisschool. ... lees verder
Preview: uitbreidingen voor bendoo box in productie
Maak je eigen verkeersknooppunt met de Bendoo Box ... lees verder
ING leert meisjes programmeren met de Bendoo Box
ING heeft in april diverse Bendoo-Boxen ingezet voor een programma speciaal gericht op meisjes van 10-15 jaar gedurende de Girlsday. ... lees verder

Preview: uitbreidingen voor bendoo box in productie

 

De Bendoo Boxen vliegen al over de digitale toonbank in onze webshop en de eerste kinderen zijn nu aan het pionieren met al het leuks uit de Bendoo Box. 

De eerste stappen worden gezet in Scratch en de eerste blogs worden nu gevuld door de echte Bendoo Kids. Ook bij de Bendoo Box zelf zitten we niet stil en daarom zijn we alweer bezig met allerlei uitbreidingskits. Hierdoor kun je nog meer zelf maken en kun je alle kennis die je hebt geleerd uit het Bendoo boekje in de praktijk gaan brengen.

Nu zijn we bezig met de laatste dingetjes voor onze eerste uitbreidingskits: Maak je eigen verkeersknooppunt. 

We gaan je leren om zelf een kruispunt te bouwen met echte stoplichten en sensoren in de weg die merken als er een auto voor het stoplicht staat. Maar wanneer moeten de stoplichten op groen? Hoe lang moeten ze dan op groen staan? En komt er dan geen botsing als er ook nog andere auto's op het kruispunt staan? Dit ga je helemaal zelf bouwen én programmeren. Hoe cool is dat?!? 

Hiernaast zie je al een eerste preview van het Bendoo Kruispunt, maar we gaan het natuurlijk nog veeeeel mooier maken. Nog eventjes geduld alleen...