Neelie Kroes:
Scheidend eurocommissaris Neelie Kroes wil dat programmeren een vak wordt op de basisschool. ... lees verder
Preview: uitbreidingen voor bendoo box in productie
Maak je eigen verkeersknooppunt met de Bendoo Box ... lees verder
ING leert meisjes programmeren met de Bendoo Box
ING heeft in april diverse Bendoo-Boxen ingezet voor een programma speciaal gericht op meisjes van 10-15 jaar gedurende de Girlsday. ... lees verder

Bendoo Box Cup

 

Doe mee aan Bendoo Box Cup!

Omdat technologie cool is!

De Bendoo Box Cup is dé technologiewedstrijd voor kinderen, waarbij fun en technologie centraal staan. De Bendoo Box Cup niet alleen een wedstrijd, waarbij leuke projecten met de Bendoo Box of Raspberry Pi gemaakt worden. Nee, de Bendoo Box Cup is veel meer dan dat! Geen idee, oplossing of creatieve invulling is te gek voor de Bendoo Box Cup. Kinderen kunnen alles realiseren wat ze zelf bedacht hebben. Want waarom zou je grenzen opleggen aan creativiteit en innovatie? De beste ideeën worden juist verwezenlijkt door buiten de gebaande paden te wandelen!

De deelnemers zijn volledig vrij om hun eigen technologieproject te bedenken en uit te werken. De enige voorwaarde, die geldt bij de Bendoo Box Cup is dat programmeren een verplicht onderdeel is.

Het is de bedoeling dat kinderen hun technologische droom verwezenlijken in een concept. Dit concept dat ze zelf bedacht hebben, presenteren ze vervolgens op een originele en mediawijze manier aan de jury van de Bendoo Box Cup. In deze presentatie aan de jury staat de beschrijving en het ontwikkelproces van hun eigen droomproject centraal. Waarom wil je dit project graag bouwen, waar zou je tegenaan kunnen lopen bij dit idee, hoe los je die problemen dan op en welke technieken en onderdelen wil je gebruiken? Neem de jury dus mee in de technologische ontdekkingstocht, die jullie willen gaan doen. De presentatie kan zowel online (Youtube-film, Prezi) als offline (bijvoorbeeld een knutselpakket of tekening) toegestuurd worden. Ook hierbij zijn geen beperkingen, maar geldt vooral de mate van creativiteit!

Uit alle inzendingen kiezen de leden van de jury hun favoriete project(en). Elk jurylid zal een inzending onder zijn of haar hoede nemen om ervoor te zorgen dat het geweldige project van de kinderen niet alleen bij een concept blijft. Het jurylid zal de kinderen dus uitnodigen in hun eigen kantoor of laboratorium om het idee van de kinderen nog verder uit te werken. Op deze manier leren de kinderen van de echte toptechnici van ons land en laten de organisaties zich beïnvloeden door de creatieve kindergeest van de Bendoo Box Cup deelnemers!

Nadat de uitverkorenen van de Bendoo Box Cup in samenwerking met de juryleden hun project helemaal geperfectioneerd hebben, mogen ze hun project presenteren aan de buitenwereld. De uiteindelijke winnaar van de Bendoo Box Cup zal gekozen worden door de stemmen van de jury én de stemmen van het publiek samen te voegen en te wegen. De uiteindelijke winnaar van de Bendoo Box Cup wacht natuurlijk eeuwige roem en mooie prijzen!

Op 10 oktober zal in het NEMO de kickoff van de Bendoo Box Cup gegeven worden tijdens de CodeWeek 2015. Iedereen kan meedoen en je maakt kans op prachtige prijzen! De Bendoo Box Cup is powered by SIDN. 

Dus stuur nu jouw droomproject in en wie weet wordt jouw droom waarheid!

 

Fill out my online form.